Over ABP, APG & SSE Renewables

Over ABP

Al 100 jaar is ABP het pensioenfonds voor mensen die werken bij overheid en onderwijs. Eén op de zes mensen in Nederland ontvangt nu of in de toekomst een pensioen van ABP. Onze deelnemers willen graag dat wij hun pensioengeld duurzaam beleggen, en graag ook in Nederland. ABP is geen gewone belegger: voor onze deelnemers dienen we een financieel en maatschappelijk belang. ABP wil graag veel meer beleggen in maatschappelijke oplossingen in Nederland. We willen in duurzame energie investeren om te zorgen voor stabiliteit en duurzaamheid. 

Over APG

APG is de organisatie die namens ABP de uitvoering voor haar rekening neemt, waarbij in het kader van Noordzeker zij verantwoordelijk zijn voor alle dagelijkse taken zoals bijvoorbeeld het onderhouden van contact met financiële en technische partners, het financieel beleid van de organisatie en toezicht houden op de constructie en operationele fase van windparken.

Over SSE Renewables

SSE Renewables is ontwikkelaar en exploitant van hernieuwbare energie in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en breidt zijn activiteiten momenteel verder uit in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. Momenteel is SSE Renewables eigenaar van de grootste voorraad hernieuwbare energiecapaciteit in het Verenigd Koninkrijk en Ierland; bestaande uit 2 GW onshore wind, 0,5 GW offshore wind en 1,5 GW waterkracht. SSE Renewables wil zijn aandeel hernieuwbare energie verdubbelen tot 8 GW in 2026 en tot meer dan 13 GW in 2031. Ook is het concern van plan om de output van hernieuwbare energie vervijfvoudigen tot meer dan 50 TWh per jaar; genoeg om ongeveer 20 miljoen huishoudens per jaar van stroom te voorzien.