Hoe zit dat met rendement?

We investeren Nederlands pensioengeld en bundelen onze krachten met Nederlandse en Europese bedrijven om energieopwekking op zee mogelijk te maken. Zo dragen we bij aan de stabiele en duurzame energievoorziening voor Nederlandse huishoudens en bedrijven. En daar hebben we nu en straks samen voordeel van. Dat is goed voor het pensioen van 1 op de 6 Nederlanders, dat is goed voor het klimaat, de energiezekerheid en de werkgelegenheid.

Over rendement

De investering in duurzame energie voldoet aan de rendementsverwachtingen die nodig zijn voor een goed pensioen. Noordzeker is gericht op de lange termijn. Naast een goed rendement levert het project langdurig profijt op voor de samenleving. We kijken naar het effect over een periode van tientallen jaren. Prijsfluctuaties in de markt vangen we op door langdurige contracten af te sluiten. Dit leidt tot een stabiele en betrouwbare energievoorziening voor de afnemers van de windenergie.

Over beleggen van pensioengeld

Pensioenfondsen hebben de verantwoordelijkheid om hun deelnemers de beste pensioenuitkering te bieden. Tegelijk dragen we samen zorg voor een leefbare samenleving. Door te investeren in energieopwekking uit hernieuwbare bronnen dragen we voor een lange periode bij aan een goed rendement voor onze deelnemers én een duurzame toekomst voor de samenleving.